V preteklih objavah sem že pisala o moji ljubezni do azijske kulinarike, ki sem jo nekoliko bližje spoznala ob obisku Tajske dve leti nazaj. Od takrat skoraj ni tedna, da v moji kuhinji ne bi dišalo po za Azijo značilnih sestavinah kot so česen, čili in ingver.

V azijsko obarvanem delu moje shrambe nikoli ne manjka rdeča kari pasta, v zadnjem mesecu se ji je pridružila tudi zelena kari pasta. Če ju primerjam, mi je zelena nekoliko bolj všeč, saj je bolj blaga in aromatična. Primerna za tiste, ki imate radi zmerno pekoče jedi.

Že pripravljene kari paste najdete v azijskih trgovinah oziroma v vseh bolje založenih supermarketih. Sama jo po odprtju hranim v hladilniku par mesecev, se ne pokvari, niti ne izgubi okusa.

Tokrat sem z zeleno kari pasto pripravila piščančja stegna v omaki z veliko zelene zelenjave. V omaki najdemo stročji fižol, grah in ohrovt. Zraven postrežemo kuhane testenine ali da bo zadeva bolj pristna kuhan riž. Priprava vam ne bo vzela veliko časa, zato se je lahko lotite med tednom, ko si boste zaželeli okusne mesne večerje.

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 500g piščančjih stegen brez kože
  • sol, poper, mlet čili, olivno olje
  • zelena kari pasta
  • 100g zamrznjenega stročjega fižola
  • 200ml kokosovega mleka
  • 200ml zelenjavne jušne osnove
  • manjša konzerva graha (200g)
  • 4 listi zelenega ohrovta
  • nasekljan peteršilj in svež rdeč čili

Priprava:

Piščančja stegna očistimo in jih osušimo s papirnato brisačko. Začinimo jih s soljo, poprom in mletim čilijem (opcijsko). Na štedilnik pristavimo ponev in dodamo olivno olje. Ko se olje segreje iz obeh strani popečemo piščančja stegna. Preložimo jih na krožnik in pokrijemo s folijo.

Pripravimo še zelenjavo. Pri pripravi uporabljen zamrznjen stročji fižol in kuhan grah v konzervi. Vsekakor lahko zamrznjen fižol nadomestimo s svežim oz. kuhan grah z zamrznjenim. Le čas kuhanja ustrezni prilagodimo sestavinam, ki jih uporabljamo. Čebulo nasekljamo in liste ohrovta potrgamo iz stebla.

V ponev, v kateri smo pekli piščanca dodamo brizg olja in nasekljano čebulo. Pražimo na zmerni temperaturi par minut, da čebula postekleni. Dodamo 1-2 žlici zelene kari pasti (količino paste prilagodimo temu kako pekočo omako želimo). Pražimo par minut nato v posodo stresemo stročji fižol in dodamo kokosovo mleko in isto količino zelenjavne jušne osnove. Kokosovo mleko lahko nadomestimo s smetano za kuhanje. Ko zavre zmanjšamo temperaturo in kuhamo dokler se stročji fižol ne zmehča. Zadnjih pet minut v posodo vrnemo zrezke, dodamo odcejen grah in liste ohrovta.

Pred postrežbo dodamo še svež rdeč čili in par listov nasekljanega peteršilja. Ostanke po želji shranimo v hladilniku do dva dni.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close