Tretja objava v azijskem tednu, je recept za riževe rezance s piščancem in zelenjavo. Je ena izmed prvih jedi z azijskih pridihom, ki sem jo začela pripravljati doma in je še danes ena izmed ljubših. V shrambi imam vedno zavoj riževih rezancev in so odgovor, ko nimam ideje za pozno kosilo ali večerjo oz. za dni, ko se mi ne da v kuhinji preživeti pretirano časa.

V kolikor rezancem ne dodamo piščanca, se k njim odlično priležejo gamberi oz. kozice. S koški govedine ali mletim mesom, jih do sedaj še nisem poskusila. Meso seveda lahko izpustite in pripravite vegi verzijo.

Sestavine (za dve požrešni osebi):

  • olivno olje
  • 200 g piščančjega mesa (file ali stegna)
  • 1-2 papriki (redeči, zeleni ali rumeni)
  • 1 korenček
  • 2 mladi čebuli
  • 1 srednja čebula
  • 2 stroka česna
  • košček ingverja
  • svež čili
  • 250 g riževih rezancev
  • sezamovo olje
  • sojina omaka
  • mleti oreščki

Priprava:

Riževe rezance pripravimo po navodilih na vrečki. V posodo nalijemo mrzlo ali mlačno vodo ter v njej dobrih 45 minut namakamo rezance. Piščanca očistimo in osušimo ter začinimo s soljo in poprom. Narežemo ga na majhne kose, saj se bo tako izredno hitro spekel.

Papriki ter korenček zrežemo na manjše koščke, ala julienne. Mlado čebulo in čili na kolobarje. Čebulo ter česen nasekljamo na čim manjše koščke. Košček ingverja nastrgamo.

V vok ali ponev dodamo olje in najprej popražimo piščančje meso. Ker je meso narezano na majhne koščke, potrebuje le par minut.  Ko je pečeno, jih preložimo na krožnik in pokrijemo s folijo, da se ne shladijo. Lotimo se priprave zelenjave.

V vok dodamo olje, na katerem najprej prepražimo čebulo, česen, ingver ter čili. Naslednji korak je, da dodamo papriko ter korenček. Pri korenčku bodimo pozorni, da ga ne narežemo na predebele in prevelike kose, saj bo drugače ostal surov.

Zelenjavo pražimo 10 minut na zmerni temperaturi, večkrat premešamo ter poskusimo. Zelenjava ne sme izgubiti barve, ostati mora hrustljava. Ko je zelenjava pripravljena, v vok vrnemo meso, dodamo rezance ter sojino omako (3-4 žlice).  Preden postrežemo preverimo ali je vse dovolj začinjeno.

Za končni detail dodamo svež čili, oreščke in sok limete. 🙂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close