Danes v vami delim predlog za solato, ki nosi ime TABBOULEH. Gre za arabsko jed, v kateri prevladuje peteršilj in bulgur. V modernih različicah v tabbolueh solati najdete kumarico, mlado čebulo in paradižnik. Tudi jaz dodam te sestavine, potrebno je paziti le, da te sestavine ne prevladujejo, tam so zgolj za dodatno svežino.
Solata je začinjena z limono, olivnim oljem in soljo. Vsekakor pa lahko dodamo še kakšno drugo začimbo kot je česen ali čili. Postrežemo kot prilogo ali samostjno jed z “flat breadom”, recept najdete TUKAJ.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine
- 200g bulgurja
- velik šopek peteršilja
- nekaj lističev mete
- 2 mladi čebule
- polovica večje kumare ali ena manjša
- pest češnjevega paradižnika
- sol, olivno olje, sok dveh limon
Priprava:
Bulgur pripravimo po navodilih na embalaži, ki največkrat predlaga, da bulgur skuhamo. Sama ga sperem pod tekočo vodo, nanj prelijem vročo vodo in počakam, da posrka vase tekočino. V kolikor ostane odvečna voda, bulgur odcedim in ga dam na stran, da se ohladi.
Medtem si pripravimo zelenjavo, kumaro narežemo na manjše koščke in razpolovimo paradižnike. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Peteršilju odrežemo stebla, nato peteršilj in stebla na drobno sesekljamo. Pri pripravi morate imeta v mislih, da mora peteršilj prevladovati. Seveda pa v kolikor niste ljubitelj, ga lahko dodate manj. Meto prav tako nasekljamo na drobno. Stresemo ju v posodo, dodamo zelenjavo in bulgur. Začinimo s soljo, sokom dveh limon in olivnim oljem. Premešamo in po potrebi prilagodimo začinjenost.