Februar je moj mesec, saj praznujem rojstni dan. Spodobi se praznovanje na veliko, brez odrekanja. Štirje vikendi in štirje recepti za odlične torte iz mojih najljubših sestavin. Prva, ki vam jo predstavljam je tiramisu torta, iz kakavovega biskvita namočenega s kavo, smetanova maskarpone krema z ostružki bele čokolade. V sami kremi se skrivajo baby piškoti namočeni v kavo. Ne smem pozabiti omeniti, da so torto pohvalili in prehvalili vsi, ki so jo poskusili. Še mož se je pregrešil in zmazal kos, ko sem pogledala stran 🙂

 

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca (sobne temperature)
  • 100g sladkorja
  • žlička vanilijevega ekstrakta/esence
  • 30g masla
  • 40g mleka
  • 80g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 15g kakava

 

Maslo stopimo na srednji temperaturi. Vanj vlijemo mleko in premešamo, da se sestavini spojita. Pazimo, da maslo ni prevroče. Jajca skupaj s sladkorjem stepemo. Dobrih deset minut, da se masa podvoji. Nato jajčni zmesi primešamo presejano moko, pecilni prašek in kakav. Ko je moka dobro spojena z jajčno maso, odvzamemo dobro žlico in jo dodamo maslu in mleku. Premešamo in mlečno mešanico prelijemo jajčni zmesi. Vse skupaj premešamo in vlijemo v pekač.

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Namastimo in obložimo s peki papirjem pekač premera 20cm. Biskvit pečemo 25 minut. Deset minut ga pustimo v pekaču. Nato ga prenesemo na rešetko, da se ohladi.

Sestavine za kremo:

  • 500g maskarpone
  • 250g smetane
  • vanilijeva esenca
  • 50g bele čokolade
  • 80g sladkorja v prahu
  • baby piškoti in kava

 

Sladko smetano stepemo čvrsto. Maskarpone in sladkor v prahu damo v posodo in z električnim mešalnikom na hitro zmešamo. Dodamo ostružke bele čokolade. Priporočam, da se belo čokolado nareže s pripomočkom za lupljenje krompirja. Lahko uporabite navaden nož in čokolado narežete na koščke ali z ribežom naribate. Na koncu kremi primešamo še sladko smetano.

Biskvit namočino s kavo. Če boste torto pripravljali za otroke, kavo nadomestite s kakavom ali toplim mlekom. Na namočen biskvit damo polovico maskarpone kreme. Na kremo položimo plast v kavo namočenih baby piškotov. Enako kot to počnemo, ko delamo tiramisu. Po piškotih razporedimo še drugo polovico maskarpone kreme. Vrh pogladimo. Postavimo v hladilnik za najmanj dve uri.

Pred postrežbo torto okrasimo s kakavom, ostružki bele čokolade in sladko smetano. Odlična torta za vse priložnosti in vse letne čase. 😘