Večina nas koruzni zdrob uporablja za pripravo polente ali koruznih žgancev. Vendar je zdrob veliko bolj vsestranski in ga lahko uporabimo tudi za pripravo sladkih dobrot. V preteklosti sem poskusila torto iz polente in limon, zato sem bila prepričana, da bo kombinacija zdroba in pomaranče, več kot popolna.
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
V tortici se skriva mešanica koruznega zdroba, mletih mandljev in pomaranč. Piko na i dodajo lupinice pomaranče, zato z njimi ne varčujte. 🙂
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Mlinotest.
Torta iz koruznega zdroba in pomaranč
Oprema
- 1 pekač premera Ø20cm
Sestavine
Sestavine za maso
- 200 g masla (sobne temperature)
- 150 g sladkorja
- 100 ml pomarančnega soka
- 1 žlička pomarančne lupinice
- 3 x jajca
- 150 g mletih mandljev
- 140 g koruznega zdroba
- 1 žlička pecilnega praška
Navodila
Priprava
- Pečico segrejemo na 180°C in pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
- V posodo električnega mešalnika stresemo maslo in sladkor. Mešamo, da nastane sijoča kremasta zmes.
- Nato dodamo lupinico in sok pomaranče ter mlete mandlje. j
- Ko se združijo v posodo vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo dokler se ne povežejo.
- Dodamo koruzni zdrob in pecilni prašek ter ponovno premešamo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes.
- Maso za torto prestavimo v obložen pekač in pečemo nekje 40 minut.
- Po desetih minutah torto vzamemo iz pekača in jo prestavimo na servirni krožnik.
- Pred postrežbo jo posujemo s sladkorjem v prahu ali zraven postrežemo stepeno sladko smetano.




