Galette s sadjem, iz nektarin in malin s kepico vanilijevega sladoleda. Popolna poletna kombinacija.

Sestavine za testo:

  • 225g moke
  • 55g sladkorja
  • 100g masla (ohlajenega)
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence
  • 60ml mrzle vode

Najprej priravimo testo za galetto, saj ga je potrebno pred obdelavo ohladiti.

Moko, sladkor, na kocke narezano maslo damo v multipraktik (food procesor). Mešamo tako dolgo, da nastanejo drobtine. Šele nato dodamo kis, vanilijo in vodo.

V tej fazi nadaljujemo z mešanjem z roko. Testo obdelujemo tako dolgo, da se sestavine povežejo in dobimo obliko testa. V primeru, da je potrebno lahko dodate še kakšno žlico vode.

Testo oblikujemo v obliko kroga, zavijemo v prozorno folijo in shranimo v hladilnik za dobro uro ali dve.

Površino pomokamo in na njej razvaljamo testo v obiko kroga, premera 34 cm. Testo prestavimo na peki papir na pekač. Po želji namastite pekač.

Elegantna verzija valjanja testa je med dvema plastema peki papirja. Način, s katerim umažate manj. 🙂

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Lotimo se priprave nadeva. Za nadev potrebujemo naslednje sestavine:

  • 40 g mletih mandljev
  • 3-4 nektarine
  • 100g malin (maline lahko tudi izpustite)
  • 60g sladkorja

Nektarine operemo,  jih s papirnato brisačo obrišemo, odstranimo koščice in jih narežemo na rezine. Narezane nektarine, maline in sladkor damo v posodo in premešamo.

Testo posujemo z mletimi mandlji, nekaj centimetrov od roba pustimo prazno. Na mandlje položimo sadje (tekočino, ki se je nabrala v posodi odstranimo).

Robove obrnemo navzgor in jih premažemo z ražvrkljanim jajcem in potresemo s sladkorjem. Galetto pečemo 35- 40 minut.

Nikakor se ne morem odločiti, ali mi je galette s sadjem boljša mrzla ali topla. Trdim pa, da je tole noro osvežilna #summer sladica.

Pred postrežbo galette s sadjem potresemo s sladkorjem v prahu in kepicami vanilijevega sladoleda. Na moji galette se je znajdla še pomarančna meta iz mojega zeliščnega vrta.

Lep vikend in se kmalu spet beremo.

Klavdija

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close