Pred odhodom v Rim sem si naredila “To do” listo kaj obiskati in kaj vse poskusiti od njihovih tradicionalnih specialitet. Na vrhu mojega seznama se je znašel kdo drug, kot gospod slasten tiramisu. Vsak grižljaj posebej je v mojih ustih povzročil eksplozijo in v tistem trenutku bi ga lahko pojedla celo vedro.

Kje poskusiti tiramisu v Rimu? Lokacijo, kjer prodajajo najboljši tiramisu sem pred obiskom preverila na aplikaciji Tripadvisor.

Za pokušanje tiramisuja priporočam POMPI, ki se nahaja par korakov od znanih in obleganih Španskih stopnic. Škatlica tiramisuja stane 4 EUR, znoraj dobiš manjšo žličko tako, da se lahko počiš na rit kjerkoli in popelješ svoje brbončiče v nebesa.

Slaščičarna Pompi, Rim

Poskusila sem klasičen in pistacijev tiramisu. Vsak posebej je bil #TOP. 🙂

Levo klasičen tiramisu, desno pistacijev

No, in pojdimo k receptu za pripravo jagodnega tiramisuja v kozarcu. Pripravila sem ga v plastičnih kozarcih, več kot primerno za poletne piknike in kosila na prostem. Pa še posode ni potrebno umivati.

Iz spodnjih sestavin sem pripravila 6 kozarčkov (vsebina kozarčka je 2dcl):

Sestavine:

  • baby piškote
  • skodelica instant kave
  • 2 rumenjaka
  • 3 žlice sladkorja
  • 200g sladke smetane
  • 150g maskarpone sira
  • 80g bele čokolade + 10g za okrasitev
  • sveže jagode (cca. 300g, odvisno od velikosti jagod, moje so bile manjše)

Priprava tiramisuja:

Sladko smetano vlijemo v posodo in jo z električnim mešalnikom stepemo do čvrstega. Rumenjake in sladkor prav tako s pomočjo mešalnika stepemo, da dobimo rumeno kremasto zmes, kateri s pomočjo lopatke primešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

V ločeni posodi z mešalnikom na hitro premešamo maskarpone, da postane mehkejši in ga lažje primešamo jajčno smetanovi kremi.

Belo čokolado narežemo na manjše koščke. Prav KOŠČKI bele čokolade so tisti, kar naredijo ta poletni jagodni tiramisu v kozarcu magičen, saj dodajo še eno dimenzijo.

Na koščke narezano čokolado dodamo v maso in dobro premešamo.

Sestavljanje jagodnega tiramisuja v kozarcu:

Jagodam odstranimo zeleni del, skupaj z njim odrežemo gornji del, da bodo jagode lahko stale pokončno v kozarcu. V kolikor so manjše boste za dno vsakega kozarca potrebovali dve. V primeru, da so večje bo dovolj ena in pol. Jagode polagamo ob stene kozarčka (prerezan del gleda ven), eno ob drugo.

Na jagode nabrizgamo kremo.

Piškote narežemo na rezine, vsak piškot narežemo na štiri rezine, katere namočimo v instant kavo. Položimo jih na kremo. Za vsak kozarček sem uporabila tri koščke piškotov, toliko da bo krema pokrita. Na piškote ponovno nabrizgamo kremo.

Za okrasitev jagodnega tiramisuja v kozarcu uporabimo sveže jagode, katere narežemo na manjše koščke in potrosimo z narezano belo čokolado. Piko na i doda vsekakor svež listič mete.

Poletje čakam nate, v družbi odličnega jagodnega tiramisuja v kozarcu in osvežilnega gin tonica.

P.S. Gin je rezultat slovenske predelave, zato sem nad njim še posebej navdušena. Ker kupujemo slovensko. 🙂 O katerem GINU govorim najdete na povezavi #GINBRIN.

Lep sladek pozdrav, Klavdija

Jagodni tiramisu v kozarcu
Jagodni tiramisu v kozarcu
Jagodni tiramisu v kozarcu in GIN BRIN

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close