Minilo je že par tednov odkar je Sladka Restavracija odprla svoja vrata. Tako, da je bil že skrajni čas, da gosti nove goste. Tokrat sem na kosilo povabila svoji sestri oziroma sta se bolj sami povabili, saj sta bili par dni pri meni. 🙂 Hecam se, obiska sem bila zelo vesela, saj je le malokrat, da me moji domači obiščejo v Ljubljani.  

Za pripravo jedilnika priznam, da nisem porabila veliko časa, saj sta sestrci pravi “špuravki”. 🙂 Bilo je potrebno združiti preproste sestavine, katere marata ter ju spominjajo vsaj delno na mamino nedeljsko kosilo.

Priznati moram, da sta me prijetno presenetili, ko sta mi prinesli rožico. 🙂

 

14599749_10208557644992125_282904228_o
Rožica

 

Jedilnik:

bučna juha

zeljna solata s fižolom

ljubljanski zrezek

jogurtova strnjenka

 

14646590_10208557645112128_1662102617_o
Pogrinjek

 

14625649_10208557644792120_1830633431_o
Bučna juha

 

14646706_10208557645152129_963501569_o
Zeljna solata, pražen krompir ter ljubljanski zrezek

 

Recept za bučno juho iz Haloških buč najdete tukaj.

Recept za solato je prav tako že na blogu.

Za nedeljsko kosilo je obvezno pohanje. No, vsaj pri nas doma je tako, še posebno, ker je moj nečak izraziti ljubitelj pohanih zrezkov. 🙂 V vseh teh letih mislim, da ga nikomur še ni uspelo navdušiti za kaj drugega. Nisem želela pripraviti klasičnih dunajcev, ampak glede na to da živim v Ljubljani zadnjih pet let je bila odlična priložnost, da pripravim ljubljanske zrezke. Štajerske vsebine je bilo že dovolj za mizo in jo je bilo potrebno razbliniti z nečim ljubljanskim. 🙂

Sestavine:

  • svinjski zrezki (parno število)
  • šunka ter sir
  • sol, poper
  • jajca, moka ter drobtine ter olje za cvrtje

 

Zrezke operemo ter jih osušimo s papirnatimi brisačkami. Z zrezkov po potrebi odrežemo odvečno maščobo na robovih.  Zrezke solimo ter popramo.

Naslednji korak je, da zrezke dobro potolčemo s kuhinjskim kladivom, saj morajo biti tanki. Zrezka med katera bomo dali rezino šunke ter sira morata biti podobne velikosti. Tako obložen zrezek pokrijemo z drugim zrezkom ter robove zapremo s pomočjo zobotrebcov. Vsekakor ne pozabiti na zobotrebce, da si kateri izmed gostov ne stre zoba. 🙂

Pripravimo si tri posode ter v eno stresemo moko, v drugo drobtine ter v tretjo ubijemo jajca ter jih razžvrkljamo (po potrebi lahko dodate par kapljic mleka). Zrezke najprej pomokamo, naslednji korak so jajca in na koncu drobtine.

Tukaj sem jaz naredila napako, saj sem vajo še enkrat ponovila in moje osebno mnenje je, da so bili zrezki zaradi tega predebeli. Želela sem preprečiti, da se mi ne bi odprli, ampak to ni bila dobra ideia.

V globoki posodi segrejemo olje ter zrezke cvremo dokler ne dobijo zlato rjave barve. Ko so pečeni jih položimo na papirnate brisačke, da odstranimo odvečno olje, saj so pohane jedi že same po sebi dovolj kalorične. 🙂

Zraven sem pripravila pražen krompir.

Prepričana sem, da vas firbec mantra kaj sem pripravila za sladico? 🙂 Nekaj kar je enostavno & hitro. 🙂  To je jogurtova strnjenka. Recept ter slikce dobite kmalu. Ja vsega tudi ne morem takoj objaviti. 🙂

Kot lahko sami vidite vam priprava kosila ne bom vzela preveč časa. Dovolj časa boste imeli za uživanje in počivanje.

Prevelikokrat zavzamemo mišljenje, da se bomo hitreje najedli, če gremo do najbližje restavracije ter da bomo tako preživeli čas skupaj. Nekako je čas bolj kvalitetno preživet, če se lotimo priprave kosila skupaj doma, vsaj motečega elementa, mobitela se rešimo, saj nimamo časa stikati po njem med kuhanjem.

Namen Sladke Restavracije je predvsem, da se družimo, saj se vsi zavedamo, da nam tega v življenju zaradi hitrega sloga primanjkuje. Tako, da Sladka Restavracija bo kmalu spet odprla svoja vrata in tokrat bomo gostili res posebni dami. 🙂

V kolikor želite priti k nam na večerjo, spoznati gospo Sladke Petke ter našega fletnega fotografa se pa kar javite. 🙂

Lep pozitivno družaben pozdrav, Klavdija

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close