V začetku leta sem z vami delila recept za enčilade polnjene z brokolijem, rdečo papriko, špinačo in rdečim fižolom. Po objavi sem iz vaše strani prejela kar neki pohval in da jih pripravljate vedno, ko si zaželite kakšno zelenjavno jed.
Tokrat sem enčilade pripravila z gobicami, špinačo in črnim fižolom. Salsa je pripravljena iz pečene rdeče paprike. Vsekakor lahko uporabite salso iz pelatov, recept najdete TUKAJ.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Na blogu najdete recepte za različne jedi iz tortilj:
Sestavine za omako:
- manjši (540g) kozarec vloženih pečenih paprik
- začimbe: kumina, mleti čili, origano, mleti česen/strok svežega česna, sol
Priprava: V blenderju zmešamo vse sestavine, dodamo tudi nekaj tekočine iz kozarca paprik. Pri pripravi omake sem uporabila začimbe, ki jih uporabljam pri vsakodnevnem kuhanju. V kolikor ste ljubitelji kombinacije katerih drugih začimb, na primer italijanskih, uporabite le-te. V omako sem dodala namesto mletega česna svež česen, ki doda bolj močno aromo, za vse tiste ki imate česen radi, drugače je mleti popolnoma dovolj.
Sestavine za nadev:
- 250g gob (sama sem uporabila šampinjone)
- 200g mlade špinače
- konzerva črnega fižola (ali rdečega, rjavega)
- manjša konzerva koruze (160g)
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica jogurta
- paket tortilj
Priprava:
Čebulo in gobe očistimo ter jih narežemo. V ponev vlijemo olivno olje in popražimo čebulo, nato dodamo gobe in pražimo nekje deset minut, da voda iz gob izhlapi. Na koncu primešamo še svežo špinačo, da ovene. Črn fižol in koruzo odcedimo in speremo pod vodo. Stresemo ju v posodo in dodamo praženo zelenjavo. Začinimo s soljo, poprom in primešamo žlico navadnega jogurta in žlico omake iz paprike. V kolikor želimo, da je jed veganska, uporabimo jogurt rastlinskega izvora.
Dno pekača premažemo z nekaj salse. Na posamezno tortiljo razdelimo nadev in jo tesno zvijemo. Polagamo jih v pekač, eno ob drugo. Po vrhu tortilj razporedimo salso in po želji potresemo z naribanim sirom/parmezanom. Za popolno vegansko jed, sir nadomestimo z nadomestkom.
Pečico segrejemo na 200°C in enčilade pečemo dvajset minut. Zraven postrežemo jogurt, avokado, košček limete in skledo zelene solate. Ostanke shranimo v hladilnik in jih drug dan vzamemo v službo za kosilo.